velfjord.no

Sidene om Velfjord på Helgeland

Store danseband til Velfjord i 2014

Dansefolket har mye å glede seg til i tiden framover. Da kommer nemlig tre av de mest profilerte dansebandene til bygda Velfjord i Brønnøy kommune.

  • Tekst/foto:
    velfjord.no
  • Publisert:
    16.02.2014
Velkommen til dans i Velfjord
Lasse Stefanz - Gimle 19. september 2014

Store navn

Først ute er Bjørn’s Orkester- vinner av gullskoen i 2013, som skal spille 17. mai. Deretter arrangeres det midtsommerdans 14. juni med Holmsve, og 19. september kommer selveste Lasse Stefanz, som blir betraktet som Nordens største og mest populære danseband.

Tilreisende fra hele landet

Dansebandene har en stor og entusiastisk tilhengerskare som kjører langt for å oppleve bandene og stemningen på arrangementene. Hit kommer folk fra nesten hele landet, sier Geir Lien – leder for arrangøren Hilstad Idrettslag. Det setter vi veldig stor pris på, og morgenen etter et arrangement diskes det opp med gratis frokost til alle tilreisende.

Holder liv i gamle tradisjoner

Tradisjonen med dans på lokalet er så godt som borte forteller Lars Westerfjell fra Holmsve og berømmer samtidig arrangørene i Velfjord for arbeidet som gjøres. Hilstad Idrettslag og andre lokale lag har i en årrekke arrangert dans på lokalet, og Velfjord er en av få steder der denne tradisjonen fortsatt står sterkt.

Arrangøren er storfornøyd med årets booking og ønsker alle danseglade velkommen til Velfjord - i år kan vi presentere tre av de store navnene innen dansebandsjangeren, og med campingplass rett ved lokalet er det duket for stor stemning med en trivelig atmosfære.

OPPDATERING:

Bilder Lasse Stefanz på Gimle 2014

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz

«Dansbandskungarna» med stor D, som har gull- og platinaplater nok til nærmest å starte eget plateselskap, trenger egentlig ikke noen særlig presentasjon. Overalt hvor dette svenske, kulterklærte dansebandet spiller drar de fulle hus, og publikum får simpelthen ikke nok!

Det er noe særegent med Lasse Stefanz og de har et lydbilde det ikke går an å ta feil av. Det er danseband og country blandet i en spesiell Lasse Stefanz-stil, og som fenger på bred front. 44 år på veien - en prestasjon i seg selv! - har ført Lasse Stefanz blant de mestselgende artistene i Sverige og Norge i dag - uansett sjanger! Skulle det være den minste tvil om bandets popularitet, burde en albumplassering på Billboardlistens "European Top 100" bevise at dette dansebandet fenger langt utover dansefoten! Hjemmeside

Holmsve

Holmsve

er et norsk danseband som ble etablert i 1997. Bandet spiller hovedsakelig egne låter med tekster på trøndersk dialekt.

Debutalbumet «Det e lov å ha drømma» ble utgitt i september 1998 på bandets eget produksjonsselskap, Holmsve Production. Tittellåten «Det e lov å ha drømma» tilbrakte totalt 46 uker på listen til radioprogrammet «Dansebandtoppen», og sangen kom også inn på dansebandlister utenlands.

I april 2004 vant Holmsve Årets Dansebandmelodi 2004 i Storstuggu på Røros. Finalen ble sendt på NRK 1, og bandet vant med sangen «Linedancebølgen går». Sangen var inne på Norsktoppen i 13 uker, hvorav seks uker på førsteplass. Holmsve spilte også da NRKs radioprogram «På dansefot» feiret sitt 10-årsjubileum høsten 2004. Hjemmeside

Bjørns Orkester

Bjørn’s Orkester

Møre og Romsdals store dansebandcowboyer har for lengst etablert seg i eliten blant norske danseband. Og det skyldes ikke bare musikken - her er en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkolleger over hele landet.

Beviset for dette har de i år fått i form av både Gullsko som «Årets danseband» og fantastiske plasseringer på VG-lista Topp 40! Hjemmeside