velfjord.no

Sidene om Velfjord på Helgeland

Til Skandia Cup i Trondheim

21. juni 2009 dro lagene lillegutter og smågutter fra fotballgruppa Hilstad I.L. til Skandia Cup i Trondheim. Skandiacupen arrangeres for 35. gang og er Norges nest største turnering der over 400 lag deltar. Det er 14 klasser og det spilles over 1000 kamper i løpet av cup-uka.

  • Tekst/foto:
    Karin Bremseth
  • Publisert:
    Juni 2009
Skandia Cup 2009

Lagene fra Hilstad I.L. består av jenter og gutter i alderen 11 til 15 år. De drar ned til turneringen i Trondheim med to lag. De skal bo på Lade skole under turneringen, og har dermed gåavstand til fotballbanene og kampene. De har med seg liggeunderlag og soveposer og får servert 3 gode måltider med mat på skolen.

Marit Øverås er en av foreldrene som er med og hun roser opplegget til arrangørene- Vi har det veldig fint sammen med ungene på slike turneringer. Ungene pleier å oppføre seg eksemplarisk, og vi har det sosialt og trivelig. Når det gjelder det resultatmessige, så har vi ikke så skyhøye forventninger. Det er mange av ungene som til vanlig er med på lagene som ikke hadde anledning til å delta i år på grunn av andre arrangementer og ferie, sier hun.

Vi har med oss 15 barn og Tjalg fra Brønnøysund reiser med 4 lag. Under turneringen skal vi låne spillere fra den gruppa for å få fulle lag. Foreldrene som er med er Audun Strøm (trener), Geir Lien (leder av fotballgruppa), Astrid Lien, Marit og Vidar Øverås og Martin Solheim. Vår faste sjåfør er som vanlig Ole Lande og han passer på at alle kommer seg dit de skal, sier hun.

I år har vi fått A-kort. Det vil si at siden det er 35-års jubileum i år, så får spillere og ledere gratis adgang til Lerkendal førstkommende onsdag for å se eliteseriekampen mellom Rosenborg og Stabæk. Det er en fotballkamp som alle ungene gleder seg til, sier Marit Øverås.