velfjord.no

Sidene om Velfjord på Helgeland

Hommelstø - Velfjord sentrum

Rett ved fylkesveg 76, mellom Brønnøysund og E6, ligger bygdesenteret Hommelstø. Her finner du kafe, bensinstasjon, minibank, dagligvarehandel, trelast og post. Mye takket være et sterkt lokalt initiativ kunne nye Hommelstø Sentrum offisielt åpnes 6. desember 2008.

Hommelstø sentrum

Åpningstider

COOP MARKED
Mandag - fredag: 09.00 - 20.00
Lørdag: 10.00 - 17.00

STATOIL SERVICE
(sommertider 2018)
Mandag - fredag: 08.00 - 21.00
Lørdag - 09.00 - 21.00
Søndag - 10.00 - 21.00

PERSPLASSEN KAFE
Se Facebookside for nærmere info om åpningstider.

HOMMELSTØ TRELAST
Mandag - fredag: 08.00 - 17.00
Lørdag: 10.00 - 14.00

Coop Marked Velfjord

Coop marked Velfjord

I 2004 flyttet Coop Marked fra sine gamle lokaler til Velfjordsenteret. Coop Marked tilbyr post i butikk, tipping, salatbar, apotekervarer, blomsterstand m.m. Dette i tillegg til et godt dagligvareutvalg gjør at man her kan finne et handelstilbud som ikke er en selvfølge utenfor bymessig strøk.

Det kan også nevnes den berømte "Slappkuk-kråe"- et begrep som ble brukt om kafe-kroken i det gamle bygget. Navnet ble naturligvis hengende med til det nye Velfjordsenteret. Kundeavis

Statoil Service Hommelstø

Bensinstasjon

Med god belliggenhet og særegen arkitektur er Statoil Service Hommelstø et blikkfang langs veien. Ved åpningen i desember 2008 ble den omtalt som Norges vakreste bensinstasjon.

Vareutvalget er variert med storkiosk, gatekjøkken, fiskeutstyr samt standard stasjonsprodukter.

Persplassen Pub & Cafe

Kafe og pub

Lett synlig og med god parkeringsplass er Persplassen et utmerket stoppested langs fylkesvei 76 ved Hommelstø. Persplassen er kjent for sine Velfjordmenyer med bruk av lokale råvarer, der bl.a. Hongsetrøye er en populær rett. Persplassen tilbyr lokaler, catering og bevertning til det meste av selskaper og arrangementer, som julebord, barndåp, konfirmasjoner o.l. Hjemmeside

Hommelstø Trelast - Byggevarer

Hommelstø Trelast

Hommelstø Trelast ble etablert på 90-tallet. Hovedkontoret ligger i Hommelstø, men har også en avdeling på Vega. Hommelstø Trelast er totalleverandør av byggevarer.

I tillegg til salg av byggvarer så utfører de også bygg og anleggsprojsekter, og har blant annet egne snekkere og gravemaskinførere. Noen av prosjektene de har utført er Velfjordsenteret, den nye Statoilstasjonen i Hommelstø og Velfjord Oppvekstsenter.

Litt historikk om Hommelstø